suur pilt
Favoriidid panid oma paremuse maksma
avatar
Neljapäev, 9. oktoober 2014 09:17
Erki Spordi superkrossi karikasarja eelviimasel etapil kihutas Sindi Forelli auhindadele Pärnumaal Taali rajal poolsada autosportlast Eestist, Lätist ja Venemaalt ning paremus selgitati kaheksas masinaklassis.
2WD klassis oli taas kiireim sarja liider Tõnu Peek (Honda Civic), teiseks tuli Vahur Kupper (Opel Kadett) ja kolmandaks Simo Lind (Opel Astra). Tagaveoliste Classic RWD autode finaalis võttis võidu selle aasta rallikrossi Eesti meister Kalmer Vaht (VAZ 2101), talle järgnesid Margo Soomets (BNW 318) ja Marko Sau (BMW 318). 2WD vabaklassis teenis etapivõidu endale juba meistritiitli kindlustanud Kairo Kallas (Honda Civic), teise auhinna sai noor võidusõitja Georg Orr (Lada Samara) ja kolmas oli Karol Pert (Volkswagen Golf 2). Nelikveoliste autode klassis tuli võitjaks Ameriico Jöffert (Subaru Impreza), teise koha vääriliselt kihutas Raini Roomets (Nissan Pulsar) ja kolmas koht kuulus Aivo Mängelile (Audi 80).

Rahvakrossis oli tosina konkurendi seas parim Aivo Ojala (Lada Samara), teiseks tuli Kristofer Lupp (Mitsubishi Colt) ja kolmandaks Rando Soomets (BMW 320). Sarja liidri Ivo Uutari päevinäinud võistlusauto Peugeot 205 GTI ei tahtnud Taalis oma peremeest enam korralikult teenida ja nii tuli ühel favoriidil leppida üheksanda koha punktidega.

Parima noorvõistleja tiitli teenis Taali krossil Georg Orr ja Kristofer Lupp sai teise koha karika.

Krosskartide Eesti lahtiste meistrivõistluste etapil olid 650 ccm klassis kolm kiiremat Laur Langeproon, Marti Sepp ja lõunanaaber Davis Tobiass. Noorte krosskardisõitjate arvestuses kihutasid Peterburi poisid. 125 ccm klassis oli parim Nikita Mazurchik, 85 ccm klassi võttis võidu Rustam Mamedov ja minikartide finaalis sai esikoha Daniil Klimakin.

Pika ja sündmusterohke võistluspäeva viimase vaatuse, superfinaali võitis Kairo Kallas, teine oli Tõnu Peek ja kolmas Ivo Sepp, kellel “õnnestus” oma VAZ 2105 eelviimasel ringil üle katuse keerata.

Superkrossi karikasarja viimane etapp sõidetakse 2. novembril Auto24ringi nime kandva Audru ringraja krossirajal.

3

Kommentaarid (0)

Kommentaaride vaatamiseks ja lisamiseks palun logige sisse

Loe edasi...