suur pilt
Superkrossihooaeg lõppes võidusõiduga ringrajal
avatar
Kolmapäev, 5. november 2014 13:49
Sõiduautode Erki Spordi superkrossi karikasarja viimane vaatus Auto24ringi nime kandval Audru ringraja rallikrossirajal pakkus rohkearvulisele publikule palju põnevaid vaatemänge. Jaanuaris startinud ja novembri esimesel nädalavahetusel lõpplahenduse saanud superkrossi sarjas kihutasid kuue masinaklassi sõitjad 11 etapil nii jääl kui lumel, ringrajaasfaldil ja krossiradadel.
“Hooaeg oli varasematest kirevam, paljudel etappidel võisteldi peale traditsiooniliste klasside veel krosskartidel, vormelautodel, Estfieldidel, Žigulidel ja Volgadel,” kõneles sarja peakorraldaja Eiki Eriste. “Superkrossi karikasarja punkte jahtis 80 sõitjat, aga kokku startis meie võidusõitudel ligi 150 sportlast Eestist ja lähiriikidest.”

Superkrossihooaja viimase vaatuse üks põnevamaid finaalsõite oli esiveoliste autode 2WD-klassis, kus etapivõidu noppinud Ronald Reisin (Audi Coupe) suutis lähimat jälitajat Simo Lindu (Opel Astra) edestada finišis vaid 1,7 sekundiga. Kolmandana tuiskas üle lõpujoone Valmar Haava (Honda Civic), kannul Mati Herdoja (Ford Escort), Erki Külvi (Honda Civic) ja Vahur Kupper (Opel Kadett).

Sarja võitja ei startinud

Enne otsustavat etappi oli Hondal kihutanud Tõnu Peek endale juba sarjavõidu kindlustanud ja tema vaatas konkurentide omavahelist kanakitkumist raja kõrvalt. Hooaja kokkuvõttes teenis teise auhinna Lind ja Kupper pidi leppima kolmanda kohaga.

Tagaveoliste autode Classic RWD klassis oli Audru rallikrossiringil kiireim Rando Soomets (BMW 320), teiseks tuli Kauri Metsaots (VAZ 2105) ja kolmanda koha vääriliselt kihutas Simo Viilas (BMW M3). Kui hooajal kogutud punktid kokku loeti, kuulutati sarja võitjaks Margo Soomets (BMW 318), teiseks tuli Metsaots ja kolmandaks Marko Sau (BMW 318).

2WD-vabaklassis “oskas” senistel etappidel kõige rohkem võite noppinud Kairo Kallas (Honda Civic) poolfinaalis oma masina katusele keerata ja sellega olid tema sõidud sõidetud. Finaalis pani Artur Metsare (Lada Samara) oma paremuse veenva ülekaaluga maksma, teise koha punktid kogus Georg Orr ja kolmas oli Karol Pert (Volkswagen Golf 2).

Hooaja parima sõitja tiitel kuulub selles klassis Kallasele, teise koha sai Pert ja kolmas oli Kristo Krinpus (BMW 325i). Nelikveoliste autode konkurentsis sai Ameriico Jöffert (Subaru Impreza) jagu Aivo Mängelist (Audi 80). Sarja võidu võttis aga Helmet Palm (Mitsubishi Lancer EVO 6), talle järgnesid Jöffert ja Mängel.

Rahvakrossi klassis, kus hooaja jooksul startis kokku 18 autosportlast, hõivasid viimasel võidusõidul pjedestaali Aivo Ojala (Lada Samara), Ain Ermel (Volkswagen Golf 3) ja Siim Ots (Volkswagen Golf 2). Aasta parima tiitli teenis Ivo Uutar (Peugeot 205 GTI), Ojala tuli teiseks ja Ots kolmandaks.

Noorteklassis oli parim Georg Orr (Lada Samara), teisena lõpetas etapi Kristofer Lupp (Mitsubishi Colt) ja kolmanda auhinna teenis Armin-Marlon Mängel (Volkswagen Golf 2). Sarja võidu sai Lupp, talle järgnesid Mängel ja Orr.

Lätlane võitis etapi

Krosskartide Eesti meistrivõistluste viimasel etapil teenis esimese koha punktid lõunanaaber Davis Tobiass, teise koha sai Laur Langeproon ja kolmas oli Kaido Ambus. Meistrimedali võitis neljandana finišisse kihutanud Marti Sepp, hõbe kuulub Tobiassile ja pronks Ambusele.

Lõunanaabrite võidusõidul Volgadel oli parim Kaspars Berze, BMW klassis tuli võitjaks Enar-Klaus Kunman ja superfinaalis kihutas esimesena finišisse Aivo Ojala.

Tavakohaselt lõpetas hooaja mehaanikute sõit, kus seekord tuli starti 13 autot. Viis ringi kestnud võidukihutamisel oli kiireim Imre Reisin, kannul Toomas Hunt ja Joosep Hütt ja BMW klassis sai nelja konkurendi seas esikoha Kristo Krinpuse autot taltsutanud Raimo Lang.

3

Kommentaarid (0)

Kommentaaride vaatamiseks ja lisamiseks palun logige sisse

Loe edasi...