suur pilt
Krossiautod ja vormelid kihutasid Audru ringrajal
avatar
Kolmapäev, 29. juuli 2015 13:03
Erki Spordi superkrossi karikasarja kaheksandal etapil jahtisid autosportlased Auto24ringi nime kandval Audru ringrajal kümnes masinaklassis Baltic Truck Trade OÜ auhindu.
2WD klassis võitis esikoha Simo Lind (Opel Astra), talle järgnesid Honda Civicul kihutanud Tõnu Peek ja Volkswagen Golfil sõitnud Andres Rohtla.

Vabaklassis hõivasid pjedestaali BMWdel kihutanud autosportlased. Esikohale tuli Enar-Klaus Kunman, teise auhinna sai Kristo Krinpus ja kolmas oli Jarek Klaus Kunman.

Rahvakrossi määrustele vastavate sõiduautode klassis oli taas parim Margus Suigusaar (Opel Calibra), teisena lõpetas Reigo Kleemann (BMW 318) ja kolmandaks tuli Karol Pert (Volkswagen Golf). Noorteklassis tuli esikohale Kristofer Lupp (Mitsubishi Colt), talle järgnes Marko Andreas Muru (Honda Civic) ning tagaveoliste autode võidu napsas Martti Mänd (VAZ 2105).

Volgade klassis, kus ainsa eestlasena startis Kristjan Sooper, teenis esimese koha karika Ainars Senfelds, teise koha sai Ivars Janeks ja kolmandaks tuli Aleksanders Churovs. Sooperile kuulus 15 konkurendi seas viies tulemus.

Lätlaste ja leedukate omavahelises arveteklaarimises tagaveolistel Žigulidel olid 1600 ccm klassis kolm kiiremat Kristaps Abols, Peteris Laipnieks ja Adomas Petrovas

ning 1300 ccm arvestuses tõusid pjedestaalile Aivars Laipnieks, Martins Lagzdins ja Harijs Ulpe.

Ajalooliste vormelautode võistlusel selgitati paremus kahes masinaklassis. Väiksema kubatuuriga (1300 ccm) autode kiireim oli Toms Roberts ja Toivo Ninnasele kuulus teine auhind. Võimsamate (1600 ccm) mootoritega varustatud masinaid taltsutavatest meestest oli kiireim Jaak Kuul, teiseks tuli Albertas Pundys ja kolmandaks Taavi Kroon. Eriauhinna vääriliseks tunnistati Indrek Teppani sõit.

Võistluspäeva viimase vaatuse, ülipõneva superfinaali võitis Kairo Kallas, kannul Enar-Klaus Kunman ja Tõnu Peek.

Superkrossi karikasarja etappidel on sel hooajal kuues masinaklassis kokku  kihutanud 56 autosportlast. Noorteklassis juhib sarja Marko Andreas Muru, talle järgnevad Kristofer Lupp ja Georg Orr. 2WD klassis hoiab liidrikohta Simo Lind, teine on Martin Kutser ja kolmas Vahur Kupper.

Classic RWD klassis on edetabeli kolm paremat Kauri Metsaots, Marko Sau ja Veiko Hütt. 2WD vabaklassi liidripositsiooni hoiab Kairo Kallas, teisel tabelireal on Aivo Ojala ja kolmandal-neljandal positsioonil võrdselt punkte kogunud Enar-Klaus Kunman ning Kristo Krinpus.

4WD vabaklassis juhib superkrossi Ameriico Jöffert, talle hingavad kuklasse Ainar Arula ja Aivo Mängel ning rahvakrossi klassis on seniste etappide järel kolm kiiremat Ivo Uutar, Karol Pert ja Margus Suigusaar.  

Erki Spordi superkrossi karikasari jätkub 20. septembril Põltsamaa külje all Piiroja krossirajal.

3

Kommentaarid (0)

Kommentaaride vaatamiseks ja lisamiseks palun logige sisse

Loe edasi...