suur pilt
Superkrossi karikavõitjad selguvad pühapäeval ringrajal
avatar
Neljapäev, 29. oktoober 2015 12:09
Pühapäeval kihutavad üheksa võistlusklassi autod Audru ringraja krossirajal Erki Spordi superkrossi karikasarja viimasel, 11. etapil.
Lisaks tavapärastele klassidele näevad autospordifännid võistlemas krosskarte ja lõunanaabrite ässad võtavad omavahel mõõtu tagaveolistel Žigulidel ning Volgadel.

“Usun, et tuleb ülipõnev võistluspäev, sest enamuses superkrossi klassides on lahtisi otsi palju,” rääkis Erki Spordi president Eiki Eriste. “Vahva on, et Pärnu võidusõitja Mareck Pukk otsustas üle mitme aasta taas rajale tulla, tema pakub Volgade klassis ainsa eestlasena lätlastele konkurentsi.”

Kõige tihedam on edetabeli tipp rahvakrossi klassis, kus liider Ivo Uutarile hingavad kuklasse Margus Suigusaar ja Karol Pert. Esiveoliste klassis on enne otsustavat etappi esikolmikus Martin Kutser, Simo Lind ja Vahur Kupper. Tagaveoliste Classic RWD klassis on Kauri Metsaots endale sarja võidu juba kindlustanud, kuid madalamatele poodiumikohtadele pretendeerivad Veikko Hütt, Marko Sau ja Martti Mänd.

2WD vabaklassis ja superfinaali arvestuses ei suuda keegi enam Kairo Kallaselt hooaja võitu napsata. Kes tuleb teiseks ja kes kolmandaks, selgub pühapäeval Aivo Ojala ja Siim Otsa omavahelises arveteklaarimises.

Nelikveoliste autode vabaklassis on vaid Ainar Arulal võimalusi Ameriico Jöffertit liidrikohalt maha tõugata ja Aivo Mängel on endale hooaja kokkuvõttes kolmanda auhinna juba kindlustanud. Noorte autosportlaste arvestuses kuulub karikavõit kümnest etapist üheksal esikolmikusse jõudnud  Marko Andreas Murule, kuid vähemkirkaid medaleid jahivad Georg Orr, Kristofer Lupp, Kevin Maltsev ja eelmisel etapil Taalis esikoha saanud Robin Altosaar.

Võistluspäev Audru ringrajal algab kvalifikatsiooniga, seejärel sõidetakse igas klassis kaks poolfinaali ja etapivõitjad selguvad finaalides. Pikale ja sündmusterohkele hooajale panevad punkti viis ringi kestev superfinaal ja kümne ringi pikkune mehaanikute sõit.

3

Kommentaarid (0)

Kommentaaride vaatamiseks ja lisamiseks palun logige sisse

Loe edasi...