suur pilt
Superkrossi 25. juubelihooaeg startis Ohekatkus
avatar
Esmaspäev, 23. jaanuar 2017 09:51
2017. aasta Superkrossi karikavõistluste 25. juubelihooaeg startis pühapäeval 22. jaanuaril Raplamaalt Ohekatku autokrossirajalt. Hooaja esimene võistluspäev kujunes võistlejatele suuresti õige rehvivaliku strateegia leidmise märksõna all. Treening ja kvalifikatsioonisõidud võisteldi jäisel rajal ja enamik kasutas naastrehve, kuid võistlussõidud peeti suuresti juba päikeselises oludes, mis tingis võistlejaid juba lamellrehvide kasuks otsustama.
Võistluspäeva alustasid krosskardid, keda oli seekord starti tulnud kokku kolm - Marti Sepp, Laur Langeproon ja Peep Langeproon. Täpselt sellises järjekorras finisheeruti nii kvalifikatsioonisõidus, poolfinaalides kui ka finaalisõidus.

Kõige võimsamas masinaklassis 4WD Vabaklass oli kohal kolm võistlejat Ainar Arula, Ameriico Jõffert ja debütant Toomas Toome, kes kõik olid esindatud Subaru Imprezadel. Finaalivõit Ainar Arulale, teine koht tehniliste probleemidega võidelnud Ameriico Jõffertile ja kolmas oli samuti tehnikaga kimpus olnud Toomas Toome.

Tagaveoliste klassi kiireim ja finaalivõitja oli Kauri Metsaots (Lada 2105), teine Kristjan Ojaste (BMW Compact) ja kolmas Andrus Vendel (BMW Compact)

Rahvakrossi klass, mis tänavu on muudetud eraldi Rahvakross esivedu ja Rahvakross tagavedu klassideks on sarnaselt eelmisele hooajale jätkuvalt kõige osavõtjate rohkem võistlusklass ja Ohekatkus oli kokku 10 Rahvakrossi võistlejat stardis. Rahvakross esivedu klassis oli kõige kiirem ja finaalivõitja eelmisel hooajal ainult kahel etapil stardis olnud Hannes Männamets (Volkswagen Golf II). Finaali teine koht Siim Saar (Volkswagen Golf II) ja kolmas oli peale aastast pausi taas sarjaga liitunud Ivo Uutar (Peugeot 205). Finaali neljas oli eelmisel aastal sarja teine mees Margus Suigusaar (Opel Astra). Finaali viies oli Einar Heljand (Opel Calibra) ja kuues debütant Argo Kevade (Opel Calibra). Rahvakross tagavedu klassi võitja oli Alar Talivee (Lada 2106).

Kõige põnevamad võistlussõidud peeti esiveoliste autode masinaklassis. Kõigis finaalides võidutses eelmise hooaja Noorteklassi meister ja tänavu meeste klassi siirdunud Võrumaa noormees Kristofer Lupp (Mitsubishi Colt). Lisaks esiveoklassi finaalide võitudele võidutses Lupp ka ülipõnevas superfinaalsõidus, kus startida tuli tal eelviimaselt stardipositsioonilt ja liidripositsiooni haaras Lupp alles eelviimase ringi lõpus. Esiveoliste klassi finaali teine oli Aivo Ojala (Lada Samara), kelle nimele jäi ka võistluspäeva absoluutne kiireimring (1:00,571), kolmas oli Vahur Kupper (Opel Kadett). Neljandale kohale sõitis end Artur Metsare (Lada 2108) ja viies oli Siim Ots (Volkswagen Golf III). Kuues ja ühtlasi Noorteklassi võitja oli Vändra noormees Armin-Marlon Mängel (Volkswagen Golf II) 

2017 avaetapi auhindadega toetas Othengati külaselts.

Superkrossi karikavõistluste 25. juubelihooaeg jätkub 19. veebruaril. Võistluspaik sõltub ilmastikuoludest, korraldaja teavitab sellest  esimesel võimalusel!

Uudise foto autor: Pille Russi / Autoleht.ee




3

Kommentaarid (0)

Kommentaaride vaatamiseks ja lisamiseks palun logige sisse

Loe edasi...