suur pilt
Superkrossi karikavõistlused jätkusid auto24ringil
avatar
Esmaspäev, 6. märts 2017 10:45
Algselt jääraja etapina toimuma pidanud 2017 Superkrossi sarja teine etapp leidis ilmastikuolude muutumise tõttu aset asfaldi etapina. Väga kiirelt toimunud Superkrossi asendusetapp peeti auto24ringi Põhjaringi versioonil kuhu kokku oli starti tulnud kaheksa võistlusklassi võidusõitjad.
Päeva alustasid krosskardid, kus võidutses ainsa välisvõistlejana startinud lätlane Davis Tobiass (TL Kart, Lebester Racing), teine oli Peep Langeproon (IC Kart, krosskart.ee) ja kolmas Marti Sepp (IC Kart, krosskart.ee). Ainsana jäi poodiumilt välja eelfinaalide kiireim mees Laur Langeproon (IC Kart, krosskart.ee), kuna finaalis tehniliste probleemide tõttu tema masin enam nii erksalt ei liikunud.

4WD Vabaklassis oli kõigis sõitudes kiireim Ameriico Jõffert (Subaru Impreza, Erki Sport), finaali teine oli Ainar Arula (Subaru Impreza, Erki Sport) ja kolmas esmakordselt 4WD klassis debüteerinud Artur Metsare (Subaru Impreza, Erki Sport).

Tagaveoliste klassi kaks parimat oli Kauri Metsaots (Lada 2105, Erki Sport) ja Kristjan Ojaste (BMW 318, Erki Sport)

Klassi Volga parim ja kiireim oli Kristjan Sooper (GAZ 24, Erki Sport)

Rahvakrossi klassis võidutses seekord Margus Suigusaar (Opel Astra, Saue Autoklubi), teine oli Karol Pert (Volkswagen Golf II, Vändra TSK) ja kolmas Siim Saar (Volkswagen Golf II, Erki Sport). Väga napilt jäi seekord poodiumilt välja Einar Heljand (Opel Calibra, Saue Autoklubi).

Kõige enim võistlejaid oli Pärnus esiveoliste klassis, kus ühtlasi peeti ka kõige põnevamad ja konkurentsitihedamad võidusõidud maha. Kõigis esiveoliste klassi sõitudes oli parim Tõnu Peek (Renault Clio, Ligur Racing), finaali teine oli Kristofer Lupp (Mitsubishi Colt, Erki Sport) ja kolmas oli Simo Lind (Opel Astra, ProREX Racing), kelle nimele jäi ühtlasi ka esiveoliste autode kõige kiireim ringiaeg 39,163 sekundit.

Noorteklassis oli kõige kiireim kõigis sõitudes Marko Andreas Muru (Honda Civic, Sten Oja MotorsPort), kes ringiaegade põhjal näitas kõige stabiilsemat kiirust, mis omakorda näitab noorvõistleja professionaalsust. Ühtlasi võidutses Muru ka ülipõnevas superfinaali sõidus, kus edestas väga kiireid esiveoliste klassi parimaid Tõnu Peeki ja Kristofer Luppi. Noorteklassi teine oli Marten Põder (Honda Civic, Vändra TSK) ja kolmas Armin-Marlon Mängel (Volkswagen Golf II, Vändra TSK). Noorteklassi neljas oli Elis Jõelaid (Lada 2105, Erki Sport)

Auhinnalauaga toetas seekord Kõlusar OÜ.

Sarja järgmine kolmas etapp oli algselt plaaneritud 12.03 kuupäevaks, kuid ilmastikuolude tõttu on etapi toimumise kuupäev edasi lükatud ja samuti on ka võistluspaiga asukoht hetkel veel teadmata. Sarja korraldaja informeerib sellest esimesel võimalusel.

Uudise foto autor: Pille Russi - rallifotod.eu

3

Kommentaarid (0)

Kommentaaride vaatamiseks ja lisamiseks palun logige sisse

Loe edasi...